ПОСТАНОВКА КОНЦЕРТНОГО НОМЕРА ЯК ЗАСІБ ФАХОВОЇ ПІДГОТОВКИ СТУДЕНТА-ВОКАЛІСТА - Gmyrina, S. V. (Музичне мистецтво в освітологічному дискурсі, 2017)
DOI: https://doi.org/10.28925/2518-766X.20172.13640 У статті проаналізовано мистецтвознавчі, науково-педагогічні та публіцистичні праці вітчизняних і зарубіжних науковців та митців з проблем естради й естрадного виконавства. Визначено завдання вокальної підготовки студентів в умовах університетської освіти та значення вокально-сценічної діяльності у професійному розвитку особистості, охарактеризовано постановку концертного номера як складову фахової підготовки майбутнього соліста-вокаліста. Розкрито сутність понять «концертний номер», «естрадний номер» та художні складові естрадного вокального номера як синтезу мистецтв. Проаналізовано специфіку естрадного вокального виконавства, визначено роль драматургії в естрадному вокальному номері, його специфічні особливості та сценічні якості естрадного співака. Обґрунтовано чинники успішного виступу студента-вокаліста на державному іспиті, структуру випускної програми майбутнього естрадного співака та визначено роль постановки концертного номера у сольному концерті.