ПЕДАГОГІЧНА САМОЕФЕКТИВНІСТЬ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ МУЗИКИ: ФАКТОРИ ТА ШЛЯХИ ФОРМУВАННЯ - Kremeshna, T. I. (Музичне мистецтво в освітологічному дискурсі, 2017)
DOI: https://doi.org/10.28925/2518-766X.20172.13315 У статті розглядається проблема педагогічної самоефективності, яка тісно пов’язана з пошуком нових шляхів вдосконалення педагогічної діяльності, підвищення рівня професіоналізму та конкурентоспроможності майбутнього педагога. Автор досліджує сутність даного поняття, його роль у професійному становленні майбутніх педагогів, визначає фактори та механізми формування педагогічної самоефективності майбутніх учителів музики, зокрема: минулий досвід успіхів та невдач, спостереження студентів за професійними досягненнями інших людей, вербальне переконання, фізичний та емоційний стан особистості, пізнання себе як майбутнього вчителя музики, саморегуляція тощо.