МОТВАЦІЯ НАВЧАННЯ МУЗИКИ УЧНІВ У ШКОЛІ - Uchyła-Zroski, J. (Музичне мистецтво в освітологічному дискурсі, 2017)
DOI: https://doi.org/10.28925/2518-766X.20172.97103 Автором здійснено короткий огляд програм навчання музики у польських школах відповідно до нових змін у навчальних планах 2016 року. У документах стверджується, що дуже важливим фактором у навчанні музики є мотивація. Автор аналізує результати власних досліджень мотивів навчання музики учнів у молодшій та основній школах. Одержані результати свідчать про те, що навчання музики у школі є дуже важливим етапом формування загальної культури дорослих. Саме дії вчителя та сім’ї забезпечують позитивне ставлення учнів до музичної освіти у широкому сенсі цього поняття.