ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ВОКАЛЬНОГО АНСАМБЛЕВОГО ВИКОНАВСТВА - Lanina, T. O. (Музичне мистецтво в освітологічному дискурсі, 2017)
DOI: https://doi.org/10.28925/2518-766X.20172.4650 У статті висвітлено наукові основи естрадного вокального виконавства як специфічного жанру музичної культури, проаналізовано мистецтвознавчу та науково-педагогічну літературу з теорії та методики ансамблевого виконавства, досліджено його онтологічні, культурологічні, комунікативні та естетичні аспекти. Сформульовано дефініції ансамблю, визначено сутність та ознаки естрадного вокального ансамблю, проаналізовано його структурні особливості й функції. Окреслено перспективи застосування накопиченого науково-практичного досвіду у фаховій підготовці студентів вокально-виконавських та музично-педагогічних спеціальностей.