ДУХОВНІСТЬ ВИХОВАННЯ У КОНТЕКСТІ СУЧАСНИХ ОСВІТНІХ РЕАЛІЙ - Rastrygina, A. M. (Музичне мистецтво в освітологічному дискурсі, 2017)
DOI: https://doi.org/10.28925/2518-766X.20172.2530 У статті представлено позицію автора щодо необхідності впровадження концепції духовності виховання в освітній простір вищого навчального закладу з метою удосконалення освітянських реформаційних процесів у сучасній Україні, оскільки перенесення у вищу освіту, зокрема професійну мистецьку, принципів і законів ринку руйнує її глибинну сутність і духовні основи. Окреслено засадничі ідеї концепції духовності виховання, яка має стати основою і культурним ядром мистецької професійної освіти, з її цінностями, традиціями й можливостями щодо розвитку духовно-творчого потенціалу майбутнього фахівця. Визначено своєрідність та виховні можливості простору духовності виховання, що забезпечують включення особистості у ціннісно-смисловий світ культури й зумовлюють розвиток духовних якостей майбутнього фахівця.