ЗАСОБИ ПОПУЛЯРИЗАЦІЇ МУЗИКИ СЕРЕД МОЛОДІ ЯК ВАЖЛИВИЙ ФАКТОР ПРОТИДІЇ "МАКДОНАЛЬДИЗАЦІЇ" ГЛОБАЛІЗОВАНОЇ КУЛЬТУРИ - Марквіца, В. (Музичне мистецтво в освітологічному дискурсі, 2017)
DOI: https://doi.org/10.28925/2518-766X.20172.1424 Популяризацію мистецьких смаків як процес нині не можна вивчати поза проблемами глобалізації. Враховуючи погляди сучасної молоді на так звану «класичну музику», видається необхідним формувати більш високі естетичні запити молодого покоління, ніж ті, що забезпечуються комерційним розважальним ринком. Важливої ролі у цьому процесі набуває мистецька освіта, зокрема музична, — не стільки виховання професійних музикантів, як загальна музична освіта у школі, що доступна більшості громадян. Дитячі школи мистецтв та музичні класи в мистецьких коледжах мають готувати випускників до навчальної діяльності, забезпечувати їх інструментами подальшого формування суспільних мистецьких смаків. Не менш важливим є навчити батьків та відповідальних осіб того, наскільки важливим є музичне мистецтво для розвитку дитини. Такими, здавалося б, простими, але дієвими засобами можливо сформувати загальне усвідомлення того, що музика є не «елітарною розвагою», а важливим елементом формування індивідуальності та інтелектуальних здібностей сучасних дітей та підлітків.