ВІТЧИЗНЯНІ ВИКОНАВСЬКІ ШКОЛИ: РЕГІОНАЛЬНИЙ АСПЕКТ - Гринчук, Ірина; Спольська, Олена (Музичне мистецтво в освітологічному дискурсі, 2021)
У статті представлено методологічні підходи до трактування дефініції «виконавська школа». Піднято проблему регіоналістики виконавських шкіл як динамічного історико-культурного феномену. Простежено роль львівської фортепіанної школи у розвитку виконавського мистецтва України, процеси становлення фортепіанного виконавства на Тернопіллі кінця XIX — першої половини XX ст.