МЕДІА-ОСВІТА ЯК СКЛАДОВА ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ У ВИЩОМУ МИСТЕЦЬКОМУ НАВЧАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ - Liashenko, O. D.; Labintseva, L. P.; Butenko, T. M. (Музичне мистецтво в освітологічному дискурсі, 2017)
DOI: https://doi.org/10.28925/2518-766X201618084 У статті проаналізовано процес впровадження медіа-освіти у педагогічну практику вищих мистецьких навчальних закладів. Автори висвітлюють різноманітні аспекти цієї проблеми і розглядають медіа-освіту в ракурсі таких феноменів, як медіа-компетентність та медіа-грамотність. Визначено, що медіа-освіта, як автономна галузь знань у музично-педагогічній теорії і практиці, дає можливість створювати медійні мистецькі образи за кращими зразками мистецтва засобами традиційних та новітніх мас-медіа.