ИССЛЕДОВАНИЕ НАЦИОНАЛЬНОЙ КУЛЬТУРЫ В ВУЗЕ ПРОФЕССИОНАЛЬНОГО ХУДОЖЕСТВЕННОГО ОБРАЗОВАНИЯ РЕСПУБЛИКИ МОЛДОВА - Komendant, T. P. (Музичне мистецтво в освітологічному дискурсі, 2019)
DOI: https://doi.org/10.28925/2518-766X.2018.3.103109 Ця розвідка присвячена проблемі дослідження національної культури у виші професійної мистецької освіти. Національна культура розглядається як своєрідний сплав власної етнокультурної спадщини та загальнолюдських ідей та цінностей, неперервний процес взаємодії традиційного та інноваційного.Автор розцінює художню культуру як один з найважливіших способів формування цілісної особистості, її духовності, творчої індивідуальності, інтелектуального та емоційного багатства. Залучення до художньої творчості, пізнання, збереження та поширення мистецьких цінностей є істинним шляхом інтеріоризації сучасною людиною художньої культури свого народу.У статті підкреслюється важлива роль освіти у сфері мистецтва для розвитку творчого потенціалу особистості, успішної соціалізації та збереження розмаїття національної культури. Особливу увагу приділено розробкам у сфері вищої освіти через мистецтво, яке розглядається як один із методів викладання та навчання, що передбачає включення художніх і культурних аспектів до всіх дисциплін вишівської програми, зокрема спеціалізованого курсу «Соціологія культури».