ВИКОНАВСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ ЛАРИСИ РУДЕНКО (за архівними матеріалами) - Shylo, A. P. (Музичне мистецтво в освітологічному дискурсі, 2019)
DOI: https://doi.org/10.28925/2518-766X.2018.3.9396 У статті висвітлюється виконавська діяльність видатної української оперної співачки Лариси Архипівни Руденко (1918–1981) на основі архівних матеріалів її Особового фонду, які зберігаються у Центральному державному архіві-музеї літератури і мистецтва України. Архівні матеріали представлені періодикою кінця 30-х — початку 80-х років ХХ ст., а саме статтями про творчу діяльність співачки та рецензіями музичних критиків на її концерти. Наведені архівні матеріали вперше вводяться у науковий обіг. У статті розкриваються особливості виконавської діяльності Л. Руденко та її роль у розвитку українського вокального мистецтва другої половини ХХ ст.