«МАЛЕНЬКЕ ТРІО» ДЛЯ КЛАРНЕТА, ФАГОТА І ФОРТЕПІАНО ОЛЕКСАНДРА ЯКОВЧУКА: ЖАНРОВО-СТИЛЬОВИЙ АСПЕКТ - Yakovchuk, N. D. (Музичне мистецтво в освітологічному дискурсі, 2019)
DOI: https://doi.org/10.28925/2518-766X.2018.3.7579 У статті висвітлено феномен творчості сучасного українського композитора Олександра Яковчука в контексті розвитку камерно-інструментальної ансамблевої музики останньої третини ХХ — початку ХХІ ст. Оригінальні та майстерно написані твори відображають мистецький світ композитора доби постмодернізму, є визнаними в музичному житті України та за її межами. Розглянуто розгалужену жанрову систему — сонати, тріо, сюїти, квартети, капричіо, мініатюри, зокрема, проаналізовано твір «Маленьке тріо» для кларнета, фагота і фортепіано (1980), який є проявом неокласичної тенденції в авторському стилі митця.