ОПЕРНА ТВОРЧІСТЬ ТА ПРОСВІТНИЦЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ В. ЙОРИША У ВІСВІТЛЕННІ ПЕРІОДИЧНОЮ ПРЕСОЮ 20-Х РОКІВ ХХ СТ. - Izvarina, Olena M. (Музичне мистецтво в освітологічному дискурсі, 2017)
DOI: https://doi.org/10.28925/2518-766X201614649 У статті висвітлюється творча особистість В.Я. Йориша, відомого композитора та оперного диригента, творчість якого довгі роки була забута в Україні. Статтю приурочено до 70-річчя від дня смерті композитора, у ній представлені маловідомі факти його біографії та творчого шляху, наведено огляд оперного доробку композитора 20-х років ХХ ст. за матеріалами української періодичної преси того періоду та його просвітницької діяльності.