ЕТНОКУЛЬТУРНИЙ ПІДХІД ДО ВОКАЛЬНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА - Makarova, Emma V.; Yakovenko, Vira H. (Музичне мистецтво в освітологічному дискурсі, 2017)
DOI: https://doi.org/10.28925/2518-766X201611358 У статті порушено проблему застосування етнокультурологічного підходу до вокальної підготовки майбутніх учителів музичного мистецтва. Пріоритетним завданням вокальної підготовки майбутнього фахівця є формування нового культурно-овітнього ідеалу, що спирається на етнокультурологічні засади. Надано рекомендації щодо роботи зі студентами з метою досягнення необхідного рівня їх вокальної підготовки, висвітлено зміст роботи над українською народною піснею як основним навчальним матеріалом; доведено, що етнокультурологічна діяльність є універсальною, оскільки складається з органічно пов’язаних між собою видів діяльності у різних видах мистецтва.