ДОБІР НАВЧАЛЬНОГО ВОКАЛЬНОГО РЕПЕРТУАРУ ЯК СКЛАДОВА ФАХОВОЇ ПІДГОТОВКИ ЕСТРАДНОГО СПІВАКА - Hmyrina, Svitlana V. (Музичне мистецтво в освітологічному дискурсі, 2017)
DOI: https://doi.org/10.28925/2518-766X201611058 У статті розкрито технологію та методи добору навчального естрадно-джазового вокального репертуару для студентів-вокалістів у класі сольного співу, висвітлено принципи добору вокальних творів педагогічного репертуару. Визначено роль методично вірно підібраного репертуару у процесі професійної підготовки майбутніх солістів-вокалістів естрадного спрямування. Розкрито зміст вокальних жанрів: вокаліз, народна пісня, джазовий стандарт, романс, світовий хіт, які є складовими навчально-педагогічного репертуару майбутнього естрадного співака. Запропоновано приклади музичних композицій, які сприятливо впливатимуть на вокальний розвиток студента-вокаліста.