СТРУКТУРА МЕТОДИЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНЬОГО ВИКЛАДАЧА МИСТЕЦЬКОЇ ШКОЛИ - Процишина, Ольга (Музичне мистецтво в освітологічному дискурсі, 2021)
У статті запропоновано структуру методичної компетентності майбутнього викладача мистецької школи. На основі аналізу науково-педагогічної літератури автором встановлено, що науковцями не досліджувалась раніше проблема формування методичної компетентності майбутнього викладача мистецької школи, не розроблялись її зміст та структура. Мета статті — висвітлити структурні компоненти методичної компетентності майбутнього викладача мистецької школи. Методологія дослідження передбачає застосування теоретичних методів дослідження, таких як: аналіз психолого-педагогічної літератури з досліджуваної проблеми, її систематизація, узагальнення, конкретизація, синтез та порівняння. У статті розглянуто тлумачення ключових понять «професійна компетентність вчителя» та «методична компетентність вчителя», розкритих у педагогічній літературі. Наведено зміст та структуру дотичного поняття «методична компетентність майбутнього вчителя музичного мистецтва». Наголошено, що методична компетентність є визначальним фактором успішної та ефективної методичної діяльності майбутнього фахівця. З’ясовано, що наукового обґрунтування потребують педагогічні умови, методи та прийоми формування методичної компетентності майбутнього викладача мистецької школи на заняттях сольного співу.